Todorić se povukao iz Nadzornog odbora ‘Konzuma’

Ivica Todorić podnio je ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora (NO) Konzuma, stoji u priopćenju koje je osnivač koncerna Agrokor uputio Hini, prenosi FENA. 

Kako se ističe u priopćenju koje potpisuje Todorić, od 10. april kada je Vladin povjerenik preuzeo upravljanje Agrokorom, on ni na koji način nije sudjelovao u bilo kakvim radnjama vezanim uz kompaniju.

“Potpuno sam svjestan da ne mogu sudjelovati i za mene je potpuno neprihvatljivo da sudjelujem u bilo kakvim upravljačkim, nadzornim ili bilo kojim drugim organima Agrokora. Od postojeće uprave sam očekivao da će u skladu sa Zakonom provesti sve odluke vezane uz moja razrješenja sa svih upravljačkih, nadzornih i ostalih pozicija, a u čemu nisam osobno želio sudjelovati. Nisam mogao pretpostaviti da postojeća uprava Agrokora ne može kroz organe upravljanja provesti svoje odluke”, navodi se u Todorićevom priopćenju.

“Nastalu situaciju vidim isključivo kao rezultat neuspjelog dogovora postojeće uprave s jednim od dugogodišnjih poslovnih partnera Agrokora. Budući da postojeća uprava nije riješila tu situaciju, iako ima i mogućnost i odgovornost za to, podnio sam ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora Konzuma”, dodaje se.

Ranije u ponedjeljak povjerenik za Agrokor Ante Ramljak izjavio je kako je predstavnik Agram Grupe, jednog od dioničara Konzuma, glasovao protiv Todorićevog opoziva.

“Predlagali smo ostavku članova Nadzornog odbora na čelu s Todorićem, nažalost Todorić nije podnio sam ostavku za razliku od ostalih članova. Očekivali smo da će predstavnici dioničara glasati za opoziv, ali Agram grupacija je glasala protiv opoziva Todorića. Nakon toga nismo bili u mogućnost sazvati novi nadzorni odbor i promijeniti upravu. Mislim da je i vama i javnosti jasno što se događa u pozadini i tko koga tu brani”, rekao je Ramljak prije nego je Todorić objavio svoj povlačenje.