Triglav Osiguranje Sarajevo bilježi rast poslovanja i u 2017. godini

Grupa Triglav je u prva tri mjeseca ove godine dobro poslovala i u skladu sa strateškim usmjerenjima. Neto dobit Grupe je iznosila 22,3 miliona eura. Fakturisana konsolidovana bruto premija osiguranja i saosiguranja iznosila je 281 milion eura, što je 8 % više nego u istom periodu prošle godine. Rast premije je ostvaren na svih sedam osiguravajućih tržišta Grupe i na svim poslovnim segmentima osiguravajuće djelatnosti Grupe, kao i na području životnih osiguranja i to za čak 10 %. Kombinovani količnik je povoljan i niži od svoje ciljne dugoročne strateške prosječne vrijednosti.

Triglav Osiguranje Sarajevo, koje je dio Grupe Triglav, je u prvom kvartalu 2017. godine zabilježilo rast bruto fakturisane premije za 10,7% u odnosu na isti period prošle godine. Društvo je zadržalo 5. mjesto na tržištu Federacije BiH i uspješno je poslovalo iz osnovne djelatnosti osiguranja, što pokazuje i poboljšan kombinovani količnik.

Direktor Triglav Osiguranja Sarajevo, Edib Galijatović, je ovim povodom izjavio: »Prvi kvartal je završen kvalitetnim rastom bruto fakturisane premije kao posljedice intenziviranja aktivnosti u segmentu prodaje, ali i diverzifikacije portfolija usluga osiguranja kojima se izlazi u susret potrebama klijenata. Primjer koji ide u tom pravcu je osiguranje auto asistencije, koje klijentima pruža 24-satnu pomoć, kao zaštitu od mogućih neprijatnosti pri korištenju motornog vozila u zemlji i području čitave Europe.«

Profitabilnost. Poslovni rezultati u prvom tromjesečju ove godine su dobri. Neto dobit Grupe Triglav iznosi 22,3 miliona eura (prošle godine u istom periodu 22,6 milona), dobit prije oporezovanja iznosi 25,5 miliona (u poređenju s prošlom godinom kad je iznosila 28,2 miliona).