Tuzla: Javni poziv za podršku poduzetništvu

Objavljen Javni poziv za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla namjenjenih za podršku razvoja poduzetništva na području grada Tuzla za 2017. godinu. 

Na osnovu tačke VII Pravilnika o utvrđivanju uslova, kriterija i postupka dodjele nepovratnih sredstava za novčanu podršku privrednim subjektima na području grada Tuzla („Službeni glasnik Grada Tuzla“, broj: 3/17), Služba za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti Grada Tuzla, dana 15.05.2017.godine, objavljuje:

JAVNI POZIV za učešće u Programu raspodjele sredstava iz Budžeta Grada Tuzla namjenjenih za podršku razvoja poduzetništva  na području grada Tuzla za 2017. godinu.Javnim pozivom prikupljaju se aplikacije (prijave) sljedećih privrednih subjekata:

1. novoregistrovane samostalne djelatnosti i privredna društava (fizičke i pravne osobe) koji su  na području grada Tuzla u 2017. godini pokrenuli svoju djelatnost (Siguran start);
2. poslodavci (fizičke i pravneosobe) koji zapošljavaju osobu sa invaliditetom, odnosno stručno osposobljavaju za rad osobu sa invaliditetom na području grada Tuzla u 2017. godini (Zapošljavanje ranjivih kategorija);

3. poslodavci (fizičke i pravne osobe) koji otvaraju nova radna mjesta i zapošljavaju, odnosno stručno osposobljavaju za rad osobe na području grada Tuzla u 2017. godini (Zapošljavanje i nova radna mjesta).Javni pozivi i obrasci za prijavu, dostupni su na sljedećim linkovima:

Siguran start

– Prijavni obrazac; Program “Siguran start”Zapošljavanje ranjivih kategorija