Tuzlanski kanton: Pozitivni trendovi u obrtništvu

Tuzlanski kanton je jedino područje u Federaciji BiH gdje obrtništvo bilježi lagani trend rasta i to je veoma ohrabrujući podatak.

Stanje u obrtništvu na području FBiH, s posebnim osvrtom na stanje u Tuzlanskom kantonu, bila je tema sastanka premijera Tuzlanskog kantona (TK) Bege Gutića s predsjednikom Obrtničke komore FBiH Željkom Babićem.

Babić se premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona zahvalio za podršku koju su dosad iskazali prema Kantonalnoj obrtničkoj komori, kao i razvoju obrtništva uopće.

“Kada je riječ o obrtništvu u TK, može se reći da je ovo jedino područje u Federaciji BiH gdje obrtništvo bilježi lagani trend rasta i to je veoma ohrabrujući podatak, posebno ako se uzme u obzir da je od ukupnog broja obrtnika u Federaciji BiH oko jedna četvrtina registrovana na području tog kantona,” rekao je Babić, te dodao da je to pokazatelj pozitivne klime za razvoj obrtništva koja je uspostavljena na ovom području.

Premijer Gutić je istaknuo da će obrtnici u Tuzlanskom kantonu i u narednom periodu imati podršku Vlade Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.