Uskoro Bentley mobitel – košta kao 20 novih iPhona

Proizvođač luksuznih automobila Bentley se povezao s brandom Vertu, kojeg je nekoć davno osnovala Nokia. Luksuzni dvojac planira izraditi Bentley mobitel, koji bi se trebao pojaviti u krajem ove godine. 

Bentley i Vertu su prema pisanju Forbesa potpisali novi partnerski ugovor u trajanju od pet godina, a u tom periodu bi se na tržište trebalo plasirati čak četiri luksuzna smartphonea. Tehničke karakteristike i ostale informacije jednostavno ne postoje, ali u priopćenju za javnost stoji kako će prvi uređaj donijeti posebno iskustvo korištenja vezanog za Bentley brand te ‘najsvježiji Bentley sadržaj’.

Ovaj telefon će koštati oko 10.700 funti, što je jednako vrijednosti 20 novih iPhonea 6 na britanskom tržištu.

Kao i kod ostalih novijih Vertu uređaja, valja očekivati uređaj cijene oko desetak hiljada eura, a kojem će se u srcu nalaziti Android operativni sistem. Vrlo izgledno je i to da će uređaj biti na neki način povezan s automobilima, kako se i očekuje od modernijih mobitela – no ne treba očekivati čuda u tehničkim karakteristikama. Posrijedi nije uređaj za gadgetomane kojima su one bitne, već statusni simbol.

Na uređaju će raditi dizajneri iz obje kompanije, a prema priopćenju valja očekivati ‘sofisticiranost, precizan inženjering i umješnost’.