Usluga Addiko Chat Banking predstavljena u Poreču

Addiko je prva banka u regiji koja je klijentima omogućila obavljanje bankarskih transakcija preko Viber platforme.

U Poreču na konferenciji WinDays predstavljena je usluga Addiko Chat Banking koja je u Bosni i Hercegovini uvedena nedavno. Time  Addiko postao prva banka u regiji koja je klijentima omogućila obavljanje bankarskih transakcija preko Viber platforme.

Menadžer za razvoj digitalnih proizvoda za Addiko grupaciju Velimir Stanojević istakao je da je nova usluga dio projekta digitalne transformacije banke sa zajedničkom platformom za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.

“Projekat digitalne transformacije dosta je širi i podrazumijeva ulazak banke u nove kanale. Ovo također podrazumijeva izgradnju partnerskih odnosa s vodećim tehnološkim kompanijama. Slična partnerstva u svijetu praktikuju kompanije poput Facebooka, a banka je u dogovoru sa svojim tehnološkim partnerom, Comtradeom, odlučila napraviti partnerstvo s Viberom,” rekao je Stanojević.

Korisnicima te usluge omogućeno je plaćanje računa po kreiranim uzorcima, provjera stanja i prometa po računu, te interno prebacivanje sredstava na druge Addiko račune, a sve transakcije realizuju uz niže naknade, sapćeno je iz Addiko banke.