Više sa Samsung Galaxy Note8

Galaxy Note8 biće dostupan od sredine septembra/rujna. Na bosanskohercegovačkom tržištu biće dostupan u crnoj ili zlatnoj boji.

Samsung Electronics predstavio je Galaxy Note8 uređaj nove generacije za ljude koji žele postići više. S Galaxy Note8 uređajem korisnici dobijaju većibeskrajni ekran koji se može udobno smjestiti u ruku, olovku S Pen za još osobniju komunikaciju itrenutno najbolju Samsungkameruna pametnom telefonu za snimanje fantastičnih fotografija. Dizajn Galaxy Note8 inspiriran je današnjim načinom života korisnika, u kojem tehnologija ima važnu ulogu.

“Cijenimo neumornu strast Note zajednice. Onaje naše stalno nadahnuće i dizajnirali smo novi Note upravo za njih,” rekao je DJ Koh, predsjednik Odjela za poslovanje mobilnim komunikacijama u kompaniji Samsung Electronics.”Od beskrajnog ekrana do poboljšane SPen olovke i još moćnije dvostruke kamere, Galaxy Note 8 omogućuje ljudima da rade stvari za koje nikada nisu mislili da su moguće.”

Samsung je prvi put uveo Note seriju 2011 godine. Od tada se oformilazajednica entuzijasta koji imaju afiniteta za velikeNote ekrane i S Pen olovku. Prema istraživanju tržišta koje je uradio Samsung1, 85% korisnika Galaxy Notekažu da su ponosni da pokažu svoje uređaje i preporučuju ih prijateljima, a 75% korisnika kaže da je to najbolji telefon kojeg su ikada imali.

Beskrajan ekran u kojem će korisnici uživati i moći učiniti više

Galaxy Note8 ima najveći ekran u Note serijama do sada, ali zbog izduljenog kućišta pogodan je za držanje u jednoj ruci.Beskrajan ekran dijagonale 6,3-inča ima Quad HD+ rezoluciju i Super AMOLED tehnologiju, koja omogućava korisnicima da vide više uz što manje skrolanja, što ga čini vrhunskim pametnim telefonom za gledanje multimedijskih sadržaja, čitanje i crtanje.

Novi način komuniciranja uz S Pen

Od svog uvođenja, S Pen je bila jedna od definirajućih karakteristika Note uređaja. S Galaxy Note8, poboljšana S Pen otključava sasvim nove načine pisanja, crtanja, interakcije s telefonom i komuniciranja s prijateljima. Ima finiji vrh, poboljšanu osjetljivost na pritisak3 i karakteristike koje korisnicima omogućavaju da se izraze na način na koji nijedan drugi stylus ili smartphone nisu do sada imali.

Kad tekstualna komunikacija jednostavno nije dovoljna, Live Message korisnicima omogućuje da otkriju svoju jedinstvenu ličnost i ispričaju zanimljive priče. Pomoću Galaxy Note8 sada mogu dijeliti animirane tekstove ili crteže na platformama koje podržavaju animirane GIF4 datoteke. To je sasvim novi način komuniciranja sa S Pen, dodavanjem živahnih i emocionalnih veza koje oživljavaju poruke korisnika.

Always On Display omogućuje korisnicima Galaxy Note8 da na samom vrhu primaju obavijesti bez otključavanja telefona, što je još moćnije s ovim uređajem. Screen off memo korisnicima omogućuje da zapišu do sto stranica bilješki- čim uklone S Pen, mogu „zalijepiti“ bilješku na Always Onekran, ali ju i urediti izravno s tog ekrana.

Dokputuju u inostranstvu ili kada naiđu na web stranicu na stranom jeziku, poboljšana karakteristika S Pen Translate korisnicima omogućavada prelaze preko teksta kako bi ga brzo preveli, ne samo pojedine riječi, nego cijele rečenice. Značajka podržava 71 jezikkao i mogućnost pretvaranja mjernih jedinica i stranih valuta.

Bolje slike s najboljom Galaxy Note8 kamerom u toj klasi

Za većinu potrošača, jedna od stvari koje traže prilikom kupovine novog uređaja je kamera. Samsung je postavio standarde za kamere na pametnim telefonima i uz Galaxy Note8, predstavljanjem najmoćnije kamere na pametnim telefonima u svojem portfelju.

Galaxy Note8 opremljen je s dvije 12-megapikselne stražnje kamere s optičkom stabilizacijom slike (OIS) na širokokutnom i telefoto objektivu. Bez obzira na to istražuju li novi grad ili trče po omiljenoj stazi, optička stabilizacija slike omogućit će snimanje oštrijih fotografija.

Za naprednije snimanje fotografija, karakteristika Galaxy Note8 Live Focus nudi kontrolu dubine polja tako što omogućuje prilagođavanje bokeh efektaprilikom pregleda i nakon snimanja fotografije.

U Dual Capture modu, obje stražnje kamere snimaju dvije slike istovremeno i omogućavaju pohranu obje slike – jednog snimka izbliza s telefoto objektivom i jednog širokokutnogsnimka koji prikazuje čitavu pozadinu.

Širokokutni objektiv ima Dual Pixel senzor s brzim automatskim fokusom, tako da će korisnici moći snimiti oštrije i jasnije snimke čak i u uslovima slabog osvjetljenja. Galaxy Note8 je opremljen prednjom 8MP Smart Auto Focus kameromza oštre selfie snimke i video chatove.

Galaksija karakteristika i usluga

Galaxy Note8 baštini Galaxy naslijeđe, zbirku jedinstvenih karakteristika i mogućnosti koje suredefinirale mobilno iskustvo.

  • Otpornost na vodu i prašinu: Prije četiri godine Samsung je predstavio prvi Galaxy uređaj koji je bio vodootporan. I danas korisnici mogu ponijeti svoj Noteskorogdje god žele budući da su uređaj,ali i olovka S Pen otporni na vodu i prašinu (IP685). Moći će i pisati po ekranu, čak i kada je vlažan.
  • Brzo bežično punjenje: Prije dvije godine, Samsung je uveo prvi Galaxy uređaj s bežičnim punjenjem. Galaxy Note8 podržava najnaprednije bežične mogućnosti punjenja, tako da je brzo i lako napuniti6,bez nepraktičnosti koje stvaraju priključci i žice.
  • Sigurnost: Galaxy Note8 nudi izbor biometrijskih mogućnosti autorizacije korisnika – uključujući skeniranje šarenice oka iotiska prsta. Samsung Knox7 pruža sigurnost koja je na nivou Sistema za odbrambenu sigurnost na slojevima hardvera i softvera,a uz pomoć Secure Foldera čuva korisnikove osobne i profesionalne podatke odvojeno.
  • Snažne performanse: Uz 6GB RAM, 10nm procesor i proširivu memoriju s memorijskom karticom kapaciteta do 256GB, korisnici će na raspolaganju imati snagu za pregledavanje omiljenih internetskih stranica, pregledavanje video zapisa, igranje igaraiobavljanje više zadataka u isto vrijeme.
  • Inovativna mobilna iskustva: Samsung DeX omogućava iskustvo stolnog kompjutera kojeg pokreće sam telefon. Korisnici mogu zadržati svoje datoteke na uređaju, raditi u pokretu i koristiti Samsung DeX kada im je potreban još veći zaslon. Galaxy Note8 uključuje Bixby8, pametniji način korištenja telefona; On uči od korisnika, popravlja se tokom vremena i pomaže im da urade još više.

Mobilne performanse, produktivnost i sigurnost za poslovanje

Galaxy Note8 podiže poslovnu inovaciju na sljedeći nivo s naprednim karakteristikama koje poboljšavaju performanse, produktivnost i sigurnost za širok raspon industrija, pojednostavljujući način obavljanja posla.

  • Poboljšana olovka S Pen za poslovanje:S Pen omogućuje profesionalcima ono što drugi pametni telefoni ne mogu, na primjer, diskretno uzimanje bilješki uz pomoć Screen off memo ili brzo bilježenje dokumenata i fotografija.
  • Beskontaktno provjeravanje autentičnosti: Galaxy Note8 nudi skeniranje šarenice oka za profesionalce – na primjer, stručnjake u sektoru zdravstvene zaštite, građevinarstva ili javne sigurnosti koji se mogu naći u situaciji u kojoj treba da otključaju svoje telefone, ne prelazećipritom prstom preko ekrana ili ne skenirajući svoj otisak prsta.
  • Poboljšane DeX mogućnosti: Galaxy Note8 pokreće Samsung DeX za one koji jednostavno treba da neprimjetno prošire svoje mobilno iskustvo na radnu površinu – bilo da su na terenu, u kancelariji ili kod kuće.

 Stalna predanost sigurnosti

Samsung je i dalje predanda bude predvodnik u industriji kad je riječ o sigurnosti baterija. Galaxy Note8 baterija je podvrgnuta Samsungovoj sigurnosnoj provjeri u 8 tačaka —najstrožoj u industriji.

“Usko smo sarađivali sa Samsungom kako bi ostvarili značajan napredak u znanosti o kvaliteti pametnih telefona i procjeni sigurnosti. Kao rezultat toga, Galaxy Note8 je  uspješno završio strogu seriju protokola za testiranje kompatibilnosti uređaja i baterije. Veselimo se našem daljem strateškom odnosu sa Samsungom kako bismo pomogli osigurati sigurnost uređaja svim korisnicima,” rekao je Sajeev Jesudas, predsjednik UL International.

Galaxy Note8 biće dostupan od sredine septembra/rujna. Na bosanskohercegovačkom tržištu biće dostupan u crnoj ili zlatnoj boji. Već danas, kupci u Bosni i Hercegovini mogu izvršiti prednarudžbu svog uređaja u M:telu, kao i kod maloprodajnih partnera Domod i Tehno Mag. Preporučena maloprodajna cijena Galaxy Note8 iznosi 1999 konvertibilnih maraka.

Svi kupci koji izvrše prednarudžbu Galaxy Note8, u paketu s uređajem dobiće i Samsung DeX.

Više informacija o Galaxy Note8 dostupno je na stranicama www.samsung.com/galaxy.