Vlada FBiH s 50.000 KM podržava kampanju ‘Made in BiH’

Kupovinom domaćih proizvoda doprinosi se konkurentnosti bh. kompanija, pomaže održavanju postojeće proizvodnje i stvara mogućnosti za kreiranje novih radnih mjesta.

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i predsjednik udruge ‘Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH’ Admir Kapo potpisat će u ponedjeljak, 12. juna/ lipnja, ugovor o financijskoj podršci realizaciji kampanje ‘Made in BiH’.

Ugovor će biti potpisan u sjedištu Vlade FBiH u Mostaru u 11 sati.

Udruga ‘Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH’, koje je u januaru/siječnju ove godine započelo petu kampanju pod nazivom ‘Made in BiH’, zbog nedostatka financijskih sredstava i nemogućnosti realiziranja brojnih planiranih aktivnosti, obratila se Federalnom ministarstvu trgovine sa zahtjevom za sudjelovanju u financiranju kampanje, čiji je cilj kroz medijsku promociju upoznati građane s velikim brojem domaćih kompanija i promijeniti svijest građana o kvaliteti bosanskohercegovačkih proizvoda.

Federalna vlada je iz tekućih rezervi federalnog proračuna odobrila iznos od 50.000 maraka za sufinanciranje promotivnih i programskih aktivnosti kampanje ‘Made in BiH’.

Kupovinom domaćih proizvoda doprinosi se konkurentnosti bh. kompanija, pomaže održavanju postojeće proizvodnje i stvara mogućnosti za kreiranje novih radnih mjesta, te na taj način smanjuje nezaposlenost i zaustavlja odlazak mladih i perspektivnih ljudi iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.