‘YouTube’ bilježi video s preko tri milijarde pregleda

Portoriko, maleni otok u velikim financijskim problemima mogao bi od YouTubea imati i mnogo veće koristi nego autor i izvođač pjesme Despacito.

Prije manje od mjesec dana dogodila se velika promjena na čelu ljestvice najgledanijih videa na YouTubeu, kada je spot za pjesmu “See You Again” prestigao dugovječnog vladara ove ljestvice, “Gangnam Style”. Danas imamo novog rekordera.

Manje od sedam mjeseci po objavi na ovom servisu, zarazni ljetni hit od koji mnoge od danas nije zaobišao, pjesma “Despacito”, prestigla je sve druge i izbila na čelo ljestvice najgledanijih videa YouTubea svih vremena. Dodatno,  je probila i novu veliku granicu od čak tri milijarde pregleda.

Zanimljivo, globalni uspjeh ovog video spota ima i značajan utjecaj na ekonomiju malene otočne države Portoriko. Luis Fonsi, muzičar rodom s tog otoka, u pjesmi spominje svoju domovinu, a i spot je sniman na Portoriku – pa je histerija koju ova pjesma izaziva među partijanerima diljem svijeta dovela i do povećanja interesa turista za ovom destinacijom.

Maleni otok u velikim financijskim problemima mogao bi tako od YouTubea imati i mnogo veće koristi nego autor i izvođač pjesme Despacito.