Zenica: Redovan prijevoz putnika bh. vozovima ka moru

Putnički voz će omogućiti povratno putovanje na relaciji Zenica – Neum – Zenica po cijeni od 40,10 KM i putovanje u jednom smjeru na relaciji Zenica-Makarska po cijeni od 33,60 KM.

Zbog velikog interesovanja putnika iz Zenice da bh. vozovima putuju prema jugu i nazad, Željeznice Federacije BiH od 5. jula uvode u saobraćaj još jedan putnički voz koji će im omogućiti povratno putovanje na relaciji Zenica – Neum – Zenica po cijeni od 40,10 KM i putovanje u jednom smjeru na relaciji Zenica-Makarska po cijeni od 33,60 KM.

Vozne i autobuske karte putnici mogu kupiti na svim blagajnama željezničkih stanica FBiH, od stanice Zenica do stanice Čapljina.

Putnički voz Zenica – Sarajevo polazi u 4.54 sati s dolaskom u Sarajevo u 6.39 sati.

Putnici iz ovog voza moći će ostvariti vezu na voz koji saobraća na relaciji Sarajevo – Čapljina s polaskom iz Sarajeva u 7.01 sati i dolaskom u Čapljinu u 9.35 sati.

Kako je saopćeno iz Željeznica FBiH, putničkim vozom na relaciji Čapljina – Sarajevo, s polaskom iz Čapljine u 19.25 i dolaskom u Sarajevo u 21.59 sati, putnici će moći ostvariti i vezu na voz Sarajevo – Zenica i to s polaskom iz Sarajeva u 22.24 sati i dolaskom u Zenicu u 00.09 sati.

Voz na relaciji Sarajevo – Čapljina ostvaruje ugovorenu vezu na autobusku liniju autobusima Autoherc d.o.o Grude za pravac Neum i Makarsku.

Vrijeme polaska iz Čapljine je u 10.15 sati, a vrijeme dolaska u Neum je u 11.20 sati, dok je vrijeme polaska iz Neuma u 18.00 sati, a vrijeme dolaska u Čapljinu je u 19.05 sati.

Uprkos velikim nastojanjima, Željeznice FBiH u ovoj sezoni nisu uspjele dogovoriti povratnu autobusku vezu na relaciji Makarska – Čapljina, navodi se u saopćenju službe za odnose s javnošću ŽFBiH.