Adega Mafini Kolači: Svaka nova narudžba je NOVI IZAZOV!

S.G. Fotografije: Adega Mafini Kolači

Brend Adega – Mafini Kolači je“slatki hobi“ koji je nastao prije nekoliko godina kao rezultat kreativnosti inžinjerke građevine Adele Gaco i njene potrebe za nečim drugačijim.

Želite drugačije i originalnije slastice za rođendan, poslovni event, djevojačko veče ili bilo koji drugi povod kojim ćete upotpuniti vašu zabavu, predlažemo da zavirite u čaroban svijet „Adega Mafini Kolača“. Iza ovog brenda se
krije mlada Sarajka Adela Gaco i njena mama koje nekoliko godina skupa prave ukusne slatkiše i delicije.
Pored posla u struci, naša sagovornica je pronašla način kako da iskaže svoju kreativnost, primjerice cvijetni aranžmani su samo djelić ovog umijeća. Za REUNION magazin naša sagovornica se sjetila svog prvog cvijetnog
aranžmana od mafina i slatkiša koji je napravljen prije četiri godine.
Darovitost, talent i kreativnost naslijedila od mame

Ko se nalazi iza „Adega mafini i kolači,“ te odakle se pojavila ideja o ovom poslu/hobiju?

Iza imena „Adega Mafini Kolači“ krije se kreativni tim koji uživa raditi slastice i nositi se sa slatkim izazovima. Trudimo se ispuniti želje kupaca, njihov
osmijeh prilikom preuzimanja narudžbe je neprocjenjiv. Svaka podrška, ohrabrenje i pohvala nama znače mnogo i tjeraju nas da budemo još
bolji. Tim čine dvije dame, moja mama i ja. Kao incijator čitave ideje, poslove dijelimo sukladno obavezama i uživam maminu bezuslovnu podršku. Ljubav prema stvaranju nečega drugačijeg, darovitost, talent i kreativnost sam
naslijedila od mame i na tome sam joj neizmjerno zahvalna. Preostaje mi još da naučim raditi slana savršenstva, kao što to ona radi.

Slatki hobi na „Adega način“

Kako ste se odvažili pokrenuti pokrenuti vlastiti biznis?

Odmah po završetka studija na Građevinskom fakultetu, počela sam da radim u struci. Godinama mijenjale su se poslovne prilike i poslovni
izazovi. Pored ozbiljnosti posla kojim se bavim, uvijek sam tražila prostor da iskažem kreativni potencijal koji posjedujem. Brend „Adega – Mafini
Kolači“ je nastao kao rezultat moje kreativnosti i potrebe za
nečim drugačijim i predstavlja moj slatki hobi. Teško je pored posla koji volite i odgovornosti koju nose poslovne obaveza sve uskladiti, ali intenzivno
interesovanje za moje slatke kreacije i oduševljenost istima
mi znači mnogo i daje mi i daje mi želju i snagu da istrajem.

Ne sumnjamo da se iza zanimljivih, ali i ukusnih kolačića krije puno ljubavi i kreativnog rada, jer kažu trebate biti raspoloženi da bi hrana uspjela ne samo ukusom, već i izgledom?

Trud, ljubav, znatiželja, kreativnost i strpljenja krase jedan proces pravljenja slastica. Kada su sve navedene karike ispunjene, dobar rezultat je neizostavan. Najvažnije je da su sve slastice iz naše male ponude na naš način napravljene prepoznatljive i često imam običaj reći da su mafini i
kolači – na Adega način!

Recept uspjeha je kvalitet namirnica

Može li se fin desert pripremiti za desetak minuta u Vašoj radionici (kuhinji), odnosno koliko vremena Vam oduzima ovaj posao kojim se bavite?

Jedna od osnovnih razlika između ozbiljnog poslovanja i hobija ogleda se u utrošenom vremenu. Uz adekvatnu opremljenost kuhinje, tehnologiju,
uhodan proces i ljudstvo narudžbe se mnogo brže realizuju i dijelom generaliziraju. Slatki hobi zahtijeva mnogo vremena, bude i neprospavanih
noći, ali moj kreativni nemir mi ne da da posustanem i onda kad sam mnogo
umorna. Stvaranje jednog slatkog Adega „djela“ je proces koji podrazumijeva nabavku namirnica, organizaciju, pečenje, osmišljavanje i pravljenje dekoracije, dekorisanje i niz drugih koraka, od pripreme
ambalaže, do pakovanja. Ako se bavite izradom slatkiša, sve mora biti svježe, u zadnji čas pakovano, ali unaprijed pomno planirano.

(Više o  „Adega mafini i kolači“ i Adeli Gaco pročitajte u novom broju REUNIONA koji možete naručiti na e.mail: info@reunion.ba.)