‘Android O’ službeno ime dobiva 21. augusta

‘Android O’ bi najvjerojatnije trebao dobiti ime po popularnom keksu ‘Oreo’, no zasad službeno ime još uvijek nije poznato.

Već dugo vremena traju rasprave o imenu koje bi trebala dobiti buduća, osma po redu, inačica operativnog sistema Android, zasad poznatoj samo kao ‘Android O’.

Imajući na umu Googleovu tradiciju da nove inačice Androida naziva po slastici koja počinje na određeno slovo abecede, a sad je na redu slovo O, za očekivati je da će Android dobiti ime po slastici koja započinje sa slovom O.

Tako se ističe kako bi ‘Android O’ najvjerojatnije trebao dobiti ime po popularnom keksu ‘Oreo’, no zasad službeno ime još uvijek nije poznato.

Prema neimenovanom izvoru iz samog Googlea, koji prenosi internetska stranica Android Police, raspravama će uskoro doći kraj s obzirom da bi Google službeno ime ‘Android O’ sistema trebao objaviti na događanju zakazanom za 21. august/kolovoz.

Uz datum spomenuti nepoznati izvor navodi kako Google od predstavljanja imena ‘Android O’ sistema namjerava napraviti spektakl, posebno zbog činjenice da se taj dan očekuje potpuna pomrčina Sunca.