Dan otvorenih vrata Tvornice cementa Kakanj

Članovi Uprave TCK uručili su donaciju Javnoj ustanovi Gradskoj biblioteci Kakanj u iznosu od 3.500 KM.

Više od 2.000 ljudi posjetilo je u subotu Tvornicu cementa Kakanj u okviru manifestacije Dan otvorenih vrata koju ova kompanija organizira već šesnaestu godinu zaredom.

Cilj manifestacije Dan otvorenih vrata je zbližavanje kompanije s lokalnom zajednicom, posebno s mladima i djecom.

Pažljivo pripremljen program prilagođen je različitim uzrastima, ali s posebnim akcentom na aktivnostima i zabavi za djecu i omladinu, te obiluje sportskim turnirima i takmičenjima koji se odvijaju u zelenom parku Tvornice cementa Kakanj. Posjetioci su dobili osvježenje, a takmičari poklone i vrijedne nagrade, saopćeno je iz Tvornice cementa Kakanj.

“Svi naši poslovni planovi protkani su brigom za zajednicu i društvo u kojem živimo. Dan otvorenih vrata izvrsna je prilika za sve naše komšije i partnere da nas posjete i saznaju više o okruženju u kojem radimo i načinu na koji poslujemo,” rekao je izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja Izudin Neimarlija.

Članovi Uprave TCK, Zehra Obralija i Izudin Neimarlija, tom su prilikom uručili donaciju Javnoj ustanovi Gradskoj biblioteci Kakanj u iznosu od 3.500 KM.

“Naša su nastojanja usmjerena na poboljšanje svih aspekata življenja u lokalnoj zajednici i trudimo se našu podršku usmjeriti tamo gdje se ukaže najveća potreba,” izjavila je izvršna direktor za finansije i ekonomska pitanja Zehra Obralija.

“Želimo da damo doprinos razvoju obrazovanja i kulture i već godinama pomažemo svim obrazovnim ustanovama na području općine Kakanj i šire. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost društva i zemlje, i to će ostati jedan od prioriteta našeg društveno odgovornog poslovanja,” dodala je Obralija.

Donaciju je preuzeo direktor JU Gradska biblioteka Kakanj Senad Čišija.

“Iskreno se zahvaljujem Tvornici cementa Kakanj za ovu vrijednu donaciju koja dolazi u pravo vrijeme jer ove godine obilježavamo 60 godina postojanja i rada kakanjske gradske biblioteke. Ova donacija Tvornice cementa Kakanj, kao i sve prethodne donacije koje već 14 godina uzastopno dobivamo od naše cementare, bit će utrošena za ono što nam je najpotrebnije, a u ovom trenutku to je obnova fonda stručne literature” izjavio je Čišija.