‘Fora’ pomoću koje je uštedila 36.000 dolara

Kad se odlučite za štednju najvažnije je ostati doslijedan toj ideje. Obično maštanja o tome šta će te kupiti od skupljenog novca padnu u vodu padnu do prve potrebe za novcem u kasi. Ova žena je otkrila ‘foru’ kako uštediti 36.000 dolara za 12 godina bez da novac uzimate iz kase. 

“Prije oko 12 godina donijela sam odluku koja je zauvijek promijenila moj odnos prema novcu: rješila sam da svaku novčanicu od pet dolara koja mi prođe kroz ruke sačuvam umjesto da je potrošim”, otkriva ova žena.

U to vrije je imala dvije kćerke na fakultetu, i u vrlo teškoj financijskoj situaciji odlučila je da svoje navike usmjeri u pravcu štednje. Pet dolara nije puno, ali nakon nekog vremena može se prikupiti pristojan novac. Tako njena ušteđevina danas iznosi 36.000 dolara.

Kako kaže, svako ovaj plan može ispuniti. “Sve što treba da uradite jeste da se obavežete da ćete i vi čuvati određeni dio novca umjesto da ga potrošite. Novčanica treba da bude dovoljno sitna da se sa njom susrećete svaki dan, a opet dovoljno velika da može da znači mnogo u završnom bilansu”, savjetuje ona.