Ljetna praksa u ‘Sparkasse Bank’

Tri tima najboljih polaznika Akademije, ukupno devet mladih, dobili su mogućnost obavljanja ljetne prakse u Sparkasse Bank.

Studentska poslovna akademija, jedinstven projekat usmjeren na poboljšavanje vještina mladih na tržištu rada, koju su organizirali Inkubator društvenih inovacija ‘Munja’, Sparkasse Bank BiH i Hocu.ba završena je u četvrtak u Sarajevu.

Specijalna trodnevna obuka o poslovnim vještinama uz timski praktični rad na kreativnom zadatku okončana je proglašenjem pobjednika timskog zadatka. Tri tima najboljih polaznika Akademije, ukupno devet mladih, dobili su mogućnost obavljanja ljetne prakse u Sparkasse Bank. Nagrađeni studenti su Dejana Samardžić i Miljana Timotija (Bijeljina), Emir Merušić (Fojnica), Naida Golub (Zenica), Aiša Hadžić (Sarajevo), Amra Musija (Visoko), Jelena Maksimović (Banja Luka), Ina Huseinović (Zvornik), te Neira Karavdić, Banovići.

Akademija je vrhunac aktivnosti novog i jedinstvenog programa za razvoj poslovnih vještina studenata u BiH usmjerenih ka poboljšanju njihovih potencijala i lakšeg snalaženja na modernom tržištu rada.

“Od kraja maja do početka juna, uvodni orijentacijski SPA seminari održani su u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Bijeljini i Tuzli uz učešće 466 studenata raznih fakulteta. Pored uvodne edukacije studenti su dobili i izuzetno korisni SPA vodič sa više od 100 konkretnih programa i kontakata za razvoj poslovnih vještina,” rekao je Jan Zlatan Kulenović voditelj projekta ‘Munja’.

Finalna SPA Akademija okupila je 24 najaktivnija studenta koji su kroz timski rad, kreativni zadatak i niz radionica i diskusija koje vode menadžeri i djelatnici Sparkasse Banke unaprijedili poslovne vještine od velike važnosti za dalji razvoj karijere mladih i njihovo pozicioniranje na tržištu rada, saopćeno je iz Sparkasse Bank BiH.