Na Rostovu se gradi centar vrijedan 10 miliona eura

Vjeruje da će će se kompletan projekt završiti do 2018.

Nakon višemjesečne pauze, na poznatom turističkom mjestu Rostovo Općine Bugojno, nastavljeni su radovi izgradnje sportsko-turističkog centra vrijednog 10 miliona eura. 

Mašine i radnici preduzeća „Širbegović“ i drugih firmi, koje su angažirane u projektu rade na postavljanju betonske konstrukcije.

-Zadovoljni smo dinamikom dosad obavljenog posla. Siguran sam da će tako biti i kasnije, kada se budu vršili radovi u unutrašnjosti objekta – kazao je Asim Šahman, predstavnik firme „Biser Rostova“, i rukometni trener s adresom stanovanja u Kataru.

Kompletirana je, dodaje, sva neophodna dokumentacija za javni poziv koji će biti objavljen ovih dana, s ciljem izbora najpovoljnijeg izvođača predstojećih zanatskih radova.

Vjeruje da će će se kompletan projekt završiti do 2018.

-Sportska dvorana će imati parketnu, i podlogu za rukometne utakmice. Prva utakmica bi se trebala igrati krajem juna. Tu će biti i hotel, s 62 ležaja, u čijem prizemlju će se nalaziti restoran visoke kategorije, recepcija i poseban kafe-bar za posjetioce i publiku. Imat ćemo veliku teretanu, zatvoreni bazen sa saunama, prostorom za masažu, i svim ostalim pratećim sadržajima – precizirao je Šahman.

Rostovsko gradilište posjetio je ovih dana i bugojanski načelnik Hasan Ajkunić, koji  izgradnju Sportsko-rekreacionog i turističkog centra  „Biser Rostova“  ocjenjuje značajnom za Bugojno i cijelu BiH.

Načelnik Bugojna se zahvalio vijećnicima i svima onima koji su podržali realizaciju projekta, s kojim će „rostovski plato postati još življi“.

-Posebno se moram zahvaliti Asimu Šahmanu, Bugojancu koji je na najbolji način pokazao da voli svoj grad. Naravno, hvala i investitorima koji su došli iz dalekog svijeta da nam pomognu u razvoju lokalne zajednice i države – kazao je Ajkunić.