Projekt ‘Buroj Ozone’ završen do 2019.?

Nakon mnogobrojnih informacija o tome da je projekt Buroj Ozone propao, vlasnik kompanije Buroj International Group Ismail Ahmed kazao je u razgovoru za Klix.ba kako će dosta toga biti izgrađeno do kraja sljedeće godine, a da će naselje biti useljivo u 2019. godini.

Uprkos tome što još uvijek ništa osim kamena temeljca nije izgrađeno, Ismail tvrdi da projekt nije zaustavljen i da je sve pod kontrolom.

– Projekt nije zaustavljen i sve je pod kontrolom, ali procedure, pravila i papirologija nam je uzela mnogo vremena. Sada je sve završeno, imamo urbanističke i druge dozvole. Ovo je najbolji projekt na zemlji i najveći u Evropi. Želim da ljudi znaju da nisam došao uzeti njihov novac niti ukrasti, već da napravim novac i projekat koji će biti jako dobar za Bosance i sve druge ljude – rekao je Ismail Ahmed za Klix.ba.

Istakao je da je Buroj Ozone izazov i za njega i da mu je previše važan da bi odustao te da će učiniti sve da ga završi.

– Došli smo ovdje da gradimo, a ne da uništimo BiH. Nikada nisam prevario nikoga i svima smo platili za njihov rad. Kompanija je registrovana, radnici prijavljeni i sve je legalno. Nikome ne dugujemo novac, a mi smo ga do sada uložili i izgubili mnogo zbog kašnjenja. Treba govoriti realno, nisam uzeo ničiji novac i nisam bježao iz BiH. Bio sam tu – rekao je vlasnik kompanije.

Istakao je kako međunarodni investitori ulažu u ovaj projekt i firmu te da su veoma zainteresovani. Uložio je, kaže, i u reklamu ne samog projekta, već i naše zemlje zbog čega je broj turista iz arapskih zemalja povećan u posljednje dvije godine.