Radionica: Prvi kontakt sa kupcima u Njemačkoj i Austriji

Cilj radionice je upoznati polaznike sa identificiranjem potencijalnih kupaca u Njemačkoj i Austriji, načinom prikupljanja inicijalnih informacija o tržištu itd.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira dvodnevnu praktičnu radionicu na temu „Akvizicija i ostvarivanje prvog kontakta sa novim kupcima u Njemačkoj i Austriji“ koja će se održati 28. i 29.08.2017. godine sa početkom u 10:00 sati u prostorijama Komore u Sarajevu (ul. Branislava Đurđeva 10).

Radionica je namijenjena uposlenicima kompanija koje se bave izvozom u zapadnoevropske zemlje, te koje žele ostvariti suradnju sa zapadnoevropskim kompanijama.

Cilj radionice je upoznati polaznike sa identificiranjem potencijalnih kupaca u Njemačkoj i Austriji, načinom prikupljanja inicijalnih informacija o tržištu, osnovama izvoznog marketinga, načinom kreiranja inicijalnog e-maila potencijalnim kupcima u odgovarajućem formatu, zahtjevima u komunikaciji i prezentaciji i načinom izrade ponuda, potvrda narudžbi i ugovora (prema njemačkim standardima).

Sve dodatne informacije o predavaču, načinu realizacije edukacije i prijave na edukaciju možete pronaći u pozivnom pismu (prilog) ili dobiti pozivom na broj telefona 033/566-204.