Radnici javnih preduzeća ne trebaju odlučivati ko će biti direktor

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podržava odluku generalnog direktora ‘Šuma Srpske’ Riste Marića koja se odnosi na postavljanje kadra u organizacionim jedinicama ovog preduzeća, kojih ima 29.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je u petak da radnici javnih preduzeća ne treba da odlučuju o tome ko će biti direktor, nego je to stvar političkih partija, kadrovskih komisija i uprave firme.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske podržava odluku generalnog direktora ‘Šuma Srpske’ Riste Marića koja se odnosi na postavljanje kadra u organizacionim jedinicama ovog preduzeća, kojih ima 29,” rekao je Mirjanić.

Prema njegovim riječima, njegovo ministarstvo će se baviti rezultatima rukovodilaca u šumskim gazdinstvima, nakon šestomjesečnog i godišnjeg obračuna poslovanja, uključujući i Šumsko gazdinstvo ‘Vučevica’ iz Čajniča.

Radnici tog gazdinstva protestuju već dvije sedmice zbog odluke direktora ‘Šuma RS’ Riste Marića da smijeni dosadašnjeg direktora Stojana Pejovića i umjesto njega postavi Neđu Mašića.

“Ne mogu odlučivati ko će negdje biti direktor, ali mogu tražiti, ukoliko rezultati poslovanja nisu dobri, da bude smijenjen. U ‘Šumama Srpske’ moraju snositi odgovornost za sve što rade,”  naveo je resorni ministar.