Raiffeisen Bank International dobitnik šest priznanja

Treće prestižno priznanje za najbolju banku u BiH koje joj je uručeno tokom tekuće godine, pored priznanja magazina Global Finance i EMEA Finance, saopćeno je iz Raiffeisen BANK. 

Raiffeisen Bank International (RBI) nagrađena je sa šest priznanja. Pored Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina, podružnice RBI-a u Bjelorusiji, Slovačkoj i Ukrajini su izabrane za ‘Najbolje banke’ u svojim državama.

Slovačka podružnica RBI-a, Tatra banka, osvojila je nagradu za ‘Najbolju digitalnu banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi’, a finansijski magazin Euromoney je RBI-u dodijelio nagradu za ‘Najbolju investicijsku banku u Austriji’.

Ovo je treće prestižno priznanje za najbolju banku u BiH koje joj je uručeno tokom tekuće godine, pored priznanja magazina Global Finance i EMEA Finance, saopćeno je iz Raiffeisen BANK.

Euromoney je vodeća publikacija koja se bavi rastom međunarodnih finansija već gotovo 50 godina, a priznanja za izvrsne rezultate dodjeljuje od 1992. godine. Euromoney program nagrađivanja obuhvata 20 globalnih, 50 regionalnih te nagrade za najbolju banku u skoro 100 država, a ove godine je za isti podneseno oko 1.500 prijava.

-Biti dobitnik ovog značajnog priznanja međunarodnog magazina izuzetna je čast i zadovoljstvo te dodatno potvrđuje ispravnost našeg poslovnog modela. Na ovom tržištu poslujemo već 25 godina, nastojimo mksimizirati iskustvo koje klijenti imaju s bankom te biti njihov preferirani partner u poslovanju. Kao jedan od lidera na tržištu, pomjeramo granice u bankarstvu, prilagođavamo našu ponudu digitalnoj revoluciji te prvi na tržištu nudimo inovativne bankarske proizvode kao što je bankarstvo na viberu – kazao je predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg te dodao da je banka, u skladu sa svojom strategijom održivosti, aktivan član društva i da kontinuirano podržava projekte čiji su fokus djeca i osobe sa posebnim potrebama, saopćeno je iz Raiffeisen BANK.