Slovenija povukla jaja iz Njemačke i Austrije zbog afere s fipronilom

Oko hiljadu  petsto jaja zatečeno na policama odmah  je povučeno iz prodaje, nakon zaprimljene informacije europskim sustavom brzog obavještavanja.  

Jaja isporučena u Sloveniju preko kompanije ‘Eipro-Vermarktung’ iz Njemačke te ‘Transgourmenta’ iz Austrije povučena su iz prodaje zbog sumnje da bi mogla biti zaražena insekticidom fipronilom, izvijestila je u srijedu slovenska uprava za sigurnost hrane i veterinarstvo.

Povlačenje s polica učinjeno je odmah pošto su spomenute kompanije obavijestile trgovine da bi u spomenutim pošiljkama mogla biti zaražena jaja iz Nizozemske, zbog čega je ovih dana izbila velika afera.

U Sloveniju je od spomenutih kompanija pristigla samo manja količina takvih jaja za koja se sumnja da bi mogla sadržati fipronil.

Oko hiljadu petsto jaja zatečeno na policama odmah  je povučeno iz prodaje, nakon zaprimljene informacije europskim sustavom brzog obavještavanja.

“Trenutno raspoloživi podaci ne govore da je sporna serija proizvoda distribuirana u Sloveniju, a jaja spomenutih proizvođača više nema u prodaji”, naveli su u slovenskoj upravi za sigurnost hrane.