Ugovor o poslovnoj saradnji BBI banke i Vlade USK

Ugovor o poslovnoj saradnji BBI banke i Vlade Unsko-sanskog kantona potpisan je danas u Bihaću, čime je zvanično uspostavljena povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području tog kantona.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 2,3 posto. Za realizaciju Ugovora BBI je osigurala sredstva u iznosu većem od 12 miliona KM dok će za subvenciju dijela profitne marže Ministarstvo privrede USK osigurati iznos od 300.000 KM.

– Vlada Unsko-sanskog kantona opredijeljena je da potiče razvoj privrede i ovo je jedan od projekata koji je od značaja za manja poduzeća jer im otvaramo mogućnost da dobiju povoljna kreditna sredstva. BBI banka je ozbiljan partner i, nadam se, u narednoj godini ćemo povećati sredstva i omogućiti otvaranju novih radnih mjesta – kazao je premijer USK Husein Rošić.

Maksimalan odobreni iznos finansiranja po jednom korisniku je do milion KM, sa rokom otplate u zavisnosti od visine kreditnog zahtjeva od tri do sedam godina.

Prioritet u ostvarenju prava na poticajna sredstva imaju privredni subjekti prema programu  poticajnih mjera Unsko-sanskog kantona – izjavio je ministar privrede u Vladi USK Samir Sedić.

Finansijska linija koju realiziraju u saradnji sa Vladom Unsko-sanskog kantona je dobar model kako se može pokrenuti privreda u BiH, saopćeno je iz BBI banke.