UniCredit dobio pet nagrada ‘Euromoney’ časopisa

Glavni izvršni direktor Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017.

Vodeći svjetski financijski časopis ‘Euromoney’ dodijelio je UniCreditu pet prestižnih nagrada za izvrsnost za ovu godinu. Imena dobitnika nagrada objavljena su na svečanoj večeri održanoj u Londonu.

UniCreditu je pripalo pet nagrada, među kojima su nagrade za najbolju banku u Italiji, najbolju banku u Hrvatskoj, najbolju banku u upravljanju imovinom u Centralnoj i Istočnoj Europi, te najbolju banku u transakcijskim uslugama u Centralnoj i Istočnoj Europi. Glavni izvršni direktor Jean Pierre Mustier proglašen je Bankarom godine za 2017.

“Želio bih čestitati i zahvaliti svim kolegama, jer su svi u grupi svojim radom doprinijeli ovim priznanjima koje smo osvojili. Dobiveno priznanje za Bankara godine posvećujem upravo njima. Zahvalan sam na naporima koje su naši timovi uložili u proteklih 12 mjeseci. Nastavit ćemo neumorno raditi na poticanju transformacije grupe, koju gradimo na svom jednostavnom uspješnom paneuropskom poslovnom modelu i snažnim konkurentnim prednostima koje će UniCredit učiniti najpopularnijom bankom gdjegod smo prisutni,“ rekao je Jean Pierre Mustier.

UniCreditu su uručene i nagrade u regiji Centralne i Istočne Europe za najbolju banku u transakcijskim uslugama, kao i za najbolju banku za upravljanje imovinom.

O ovim nagradama ispred organizatora su izjavili: ”UniCredit i dalje je na vrhu segmenta transakcijskih usluga u Europi, koji je u razvoju, za što može zahvaliti svojoj snažnoj tržišnoj prisutnosti i kontinuiranom radu na povezivanju zemalja u svojoj mreži u regiji. Malo je banaka koje mogu pružiti usluge savjetovanja bogatim klijentima u svim šarolikim državama i kulturama srednje i istočne Europe, no UniCredit se u gotovo svakoj od njih nametnuo kao odabrani upravitelj imovinom.“